Mensen iets willen leren is helemaal jouw ding? Word nu docent

Over Muziekschool Musicas

Muziekschool Musicas is opgericht door Lucas Segers en sinds januari 2007 actief in het geven van muzieklessen. Muziekschool Musicas is een groeiende muziekschool.

Muziekschool Musicas is volledig gericht op 'het nieuwe leren' waarbij wordt uit gegaan van de leerling als individu. "Wat wil jij als leerling graag leren?" is de grote vraag. Wil je je heel graag verdiepen in een bepaald genre of wil je graag nummers spelen van jouw favoriete band, dan is het aan onze docenten om deze muziek aan te passen aan jouw niveau en de (natuurlijk niet onbelangrijke) theorie er doorheen te vlechten, zodat je op deze spelende wijs onbewust beseft wat muziek inhoud.

De doelgroep waar wij ons op richten, maakt graag op gevoel muziek op de welbekenden ‘band’ instrumenten, de piano/keyboard, de gitaar(klassiek,western of elektrisch), basgitaar, drums of zang. Het is niet noodzakelijk om enige muzikale voorkennis te hebben, je kunt direct aan de slag met jou favoriete instrument. Wel is het bij kinderen (6 tot 10 jaar) aan te raden te starten met een basiscursus. Muziekschool Musicas biedt als basiscursus ‘'de wereld van muziek'’, waarin wordt kennisgemaakt met de diverse instrumenten, en ‘'de artiest'’, waarin de basistheorieën in de muziek centraal staan. Vervolgens kunnen de kinderen van start gaan met de lessen volgens ‘het nieuwe leren’ waarbij de vraag wat het kind wil leren centraal staat.

Lokaal van Muziekschool Musicas